Бижута за сърцевидна и правоъгълна форма на лицето

Сърцевидна форма 

Лицето с форма на сърце е с широко чело и плавно се стеснява към челюстта. Обикновено е с по-остра и изразена брадичка, както и с подчертани скули. 

Бижута за сърцевидна и правоъгълна форма на лицето

Най-известните притежателки на това лице са Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун. Когато избирате обеци за такъв тип лице, е най-добре да се спрете на висящи капковидни, пирамидални или триъгълни форми, които са по-тесни откъм ухото и се разширяват надолу. Причината за този избор е, че тези модели ще балансират широките скули и тясната, в повечето случаи добре изразена брадичка. 

Колиетата, които са идеални за Вас са късите модели, които стоят около врата те ще омекотят линията на челюстта и ще й придадат повече финес. Колиета, поставени по деколтето на два или три реда, също ще стоят прекрасно на Вашето лице. 

Правоъгълно лице

Правоъгълното лице е с широки скули и ъгловати линии на челото и челюстта. Обикновено челото е най-тясната част от лицето, а брадичката - най-широката. Единствената разлика между квадратното и правоъгълното лице е дължината му – правоъгълното е по-издължено. Сред най-известните притежателки на лице с тази форма са Сара Джесика Паркър, Деми Мур, Сандра Бълок. За вашето лице откриването на подходящият модел обеци е много важно. От една страна, прекалено дългите обеци ще издължат допълнително правоъгълното лице, а от друга – прекалено късите ще подчертаят брадичката. Има обаче модели със средна дължина, които ще придадат на лицето страхотен вид. Подбирайте кръгли форми – идеални за вас са халките, като при тях важи същото правило за дължината. С тях ще придадете ширина на издължените форми и ще изгладите ъгловите линии на лицето, като по този начин ще балансирате цялостната му визия. Обеците на винт с голям кръгъл камък като перла или циркон, също са прекрасен и в същото време практичен избор. Те ще добавят блясък в погледа Ви, като едновременно с това ще свържат и доближат линиите на очите и устните. В същото време кръглата форма ще изглади визуално ъгловите линии на лицето. За да добавите ширина на правоъгълното лице, изберете модел с по-голям камък. 

Висящите обеци не са напълно изключени за Вас. Когато избирате такива е добре да се спрете на такива, които стигат до линията на устните – така те ще подчертаят Вашата усмивка, а не брадичката. Най-подходящите колиета за Вашата форма на лицето отново са тези, които стоят около шията – те ще балансират вертикалните линии и ще минимизират дължината на лицето.