НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ БИЖУТА СПОРЕД ФОРМАТА НА ЛИЦЕТО

Така, както избираме дрехите според формата на тялото, защо да не подбираме и бижутата, които поставяме, според формата на лицето.  Повечето хора смятат, че най-важното при избора на бижута е техния метал, цвят, стил. 

 НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ БИЖУТА СПОРЕД ФОРМАТА НА ЛИЦЕТО

Да, това е така, но що се отнася до колиетата и обеците, тяхната цел е не само да са в съчетание с тоалета, но и да подчертават добре чертите на лицето.

В нашите новини подбрахме за Вас няколко насоки, за да откриете кои са най-подходящите бижута за Вашето лице. Днес сме избрали овалната и кръглата форма.


Овална форма

Вашата форма на лицето е овална, ако неговата дължина е около 1.5 пъти по-голяма от ширината му, а очертанията му като цяло са заоблени и меки.

Ако формата на Вашето лице е овална, вие сте късметлийка, когато става въпрос за избор на бижута. Почти всяка форма и дължина на бижутата подхожда на чертите Ви. 

Когато избирате обеци, като цяло подбирайте модели с ъгли – звезди, триъгълници, ромбове. Те ще подчертаят добре Вашите черти. Избягвайте прекалено дълги обеци - те излишно ще удължат лицето Ви. Може да ги замените със средно дълги висящи обеци. 

Що се отнася до колиетата перфектният избор за Вас са къси колиета, които стоят прибрано, почти като яка (разбира се доколкото се чувствате комфортно). В случай, че сте притежателка и на по-дълъг врат, е още по-препоръчително да замените прекалено дългите колиета с изискани къси модели.

Ето и нашите предложения за Вас:

Кръгла форма

Вие имате класическо кръгло лице, ако откривате себе си в следните твърдения:

- Ширината на челото, скулите и челюстта е еднаква;

- Челюстта Ви е със заоблена линия;

- Като цяло имате меки, заоблени черти на лицето, за разлика от квадратните лица, които също са с равни пропорции по своята ширина и дължина.

Кръглата форма на лицето често изисква бижута, които създават илюзия за издължаване и изтъняване на чертите. Тук отново важи правилото за ъгловатите форми – те ще балансират кръглата линия на лицето. Най-хубавото е, че за Вашето лице няма ограничение в дължините на бижутата – колкото по-дълго, толкова по-добре.

Триъгълни или правоъгълни форми, висящи обеци с по-голяма дължина, както и такива с капковидна форма са най-добрият избор за Вас. Избягвайте обеците – халки.

Когато избирате колие, насочете се към по-дългите модели или колиета тип „Вратовръзка”. Основното правило е колието да бъде с дължина под костта на ключицата. Избягвайте къси колиета, особено тези, които стоят около врата. Кръглите мъниста, без значение колко големи са, също не са препоръчителни за линията на Вашето лице.

Подходящи бижута за Вас от GoldenMolden.com:
ОЧАКВАЙТЕ НАШИТЕ СЪВЕТИ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФОРМИ НА ЛИЦЕТО.